5. 6. 2011 Mše svatá s dětmi na skalách

24.05.2011 23:19

Tak jako jiné roky v tomto ročním období s vámi chceme slavit mši svatou s dětmi na skalách. Tentokrát na zřícenině hradu Milštejnu (v lesích mezi Trávnickým a Suchým vrchem, asi 4 km severně od Cvikova a 1 km západně od Naděje), k němuž se vztahuje mnoho romantických pověstí o zlých rytířích, nešťastných dívkách, čertově kuchyni, tajných chodbách a pokladech, které jsou na hradě ukryty.
Sejdeme se v 9.00 v Trávníku na louce pod restaurací U Naděje. Odtud půjdeme procesím za odborné asistence přírodovědce Roberta Hanuse PhD. cestou na Milštejn. Zde oslavíme společně mši svatou a poté budeme naše ratolesti zasvěcovat do tajů horolezectví a případně i speleologie (vzhledem k místnímu výskytu jeskyní).
Co s sebou:
Kdo jej máte, tak nezapomeňte dětské ordinárium; připravte si na papírek přímluvy; děti, které chtějí ministrovat, ať nezapomenou rochety; vítány jsou hudební nástroje.
Nezapomeňte piknik a pití, pro milovníky špekáčků zdůrazňuji, že na místě je ohniště.
Kdo má, ať nezapomene horolezecké úvazky a karabiny, děti potřebují na lezení obepínající obuv, helmičky. Do jeskyní jsou potřeba baterky. Vzhledem ke klíšťatům a komárům neopomeňte přibalit repelent.

P.S.

Rozhodnete-li se k nám přidat, pak vás prosíme o info na karel.spal@gmail.com (případně 773 552 351), neboť je možné, že se místo nedělního srazu změní, neboť stále hledáme co nejpříjemnější cestu pro kočárky. 

Vyhledávání

Kontakt

Nové webové stránky najdete na www.centrumzdislava.eu