Zprávy z farnosti

23.02.2013 10:33

 

Týden modliteb za jednotu křesťanů
20. 1. se naše farnost přidala k Týdnu modliteb za jednotu křesťanů. O program nedělní mše se postaral farář Jan Rajlich a reverend Jaroslav Raich.
Divadlo v Hartau
24. a 25. ledna jsme reprízovali divadelní hru Anděl v kulichu v německé Hartau. Představení bylo určeno dětem ze základní školy v Hartau, které studují mimojiné i český jazyk, a dětem  ze základní školy v Hrádku nad Nisou, které naopak studují i německý jazyk. Oproti vánoční premiéře v Jablonném jsme museli upravit scénář a samotné představení jsme hráli dvojjazyčně. 
Mše svatá s dětmi na Hvozdu
27. ledna jsme se již tradičně vydali na vrchol hory Hvozd/Hochwald, kde jsme v restauraci Hochwaldbaude slavili mši svatou. Po krátkém  agapé  následoval převlek do karnevalových kostýmů a tříkilometrový sjezd na sáních do obce Hain. Na závěr nedělního dne jsme po tradičním boršči a palačinkách hlasovali o nejlepší domácí marmeládě. Letos o jeden hlas zvítězila třešňová marmeláda z Jablonného.
Popeleční středa
13. února jsme společně oslavili mši svatou, během níž se uděluje popelec na znamení pokání. Od popeleční středy následuje čtyřicetidenní půst končící o velikonoční noci.
Tábor
3.3. – 9.3. o jarních prázdninách se opět chystáme na tábor. Po dlouhých čtyřech letech opouštíme téma eskymáckých  domorodců a vydáváme se do neznámého Tibetu. 
Filmové exercicie
16.3. od 18:00 v refektáři kláštera končí cyklus filmových exercicií.  Tentokrát se sejdeme nad filmem Clinta Eastwooda Grand Torino, který otevírá téma multikulturní společnosti. Těšíme se na diskuzi.
Za řkf
Karel Spal
 

 

Vyhledávání

Kontakt

Nové webové stránky najdete na www.centrumzdislava.eu