Zprávy z farnosti

18.03.2013 22:27

Tábor
Letošní tábor (3. 3. – 9. 3. 2013) se nesl ve znamení výzkumné mise do neznámého Tibetu. Naším úkolem bylo zjistit co nejvíce informací o charakteru krajiny, floře, fauně, místním životním stylu, obyčejích i náboženství. Tomuto poslání jsme věnovali odpolední a večerní programy, zatímco dopoledne jsme se cvičili v běžkařském a sjezdařském umění.  Tábor jsme ukončili, tak jako jiné roky mší svatou s dětmi a velkým táborovým ohněm.
Velký dík za nádherný tábor patří nejen 6 dospělým, ale především 15 dětským účastníkům.

Svatý týden
Svatý týden letos začíná průvodem s ratolestmi na Květnou neděli 24.3. 2013 a vrcholí  večerní vigilií v sobotu 30. 3. od 20:00, kdy se před kostelem zapaluje oheň. Nedělní Slavnost Zmrtvýchvstání Páně budeme slavit od 10. 00. Před mší bude kněz žehnat donesené pokrmy – velikonoční beránky, vajíčka, mazance atd. Zveme vás srdečně ke společnému prožití největších křesťanských svátků roku.

Velikonoční koncert sborového zpěvu
Mezinárodní koncert sborového zpěvu se uskuteční v neděli 7.4. 2013 od 15:00  v bazilice sv. Zdislavy a sv. Vavřince. Sbory z Německa, Čech a Slovinska budou v České republice na pozvání novoborského sboru Camella, který letos oslavuje 20 výročí své existence a  u nás s velkým úspěchem koncertoval o Vánocích 2012.  Můžeme se tedy těšit na německý sbor JUGENDCHOR DER STADT HALLE pod vedením sbormistrů Manfreda a Sabiny Wipler, slovinský dětský sbor OS AJDOVŠČINA  pod  vedením sbormistrové Marinky Sustar a na plzeňský sbor Javoříčky se sbormistrovou Bedřiškou Koželuhovou.

Za řkf
Karel Spal

Vyhledávání

Kontakt

Nové webové stránky najdete na www.centrumzdislava.eu